Eftersom jag stod för potatissalladen och svågern för grillandet är kan jag bara ge mitt recept, så klassiskt förresten att mannen grillade. Fast det var syster som tände grillen.
Färskpotatissallad för 4 personer, jag tror att originalreceptet kommer från en Buffé nån gång.
lagom med skrubbad kokt nypotatis.
lagom med ruccola
Ett tråg coctailtomater
en avocado skuren i bitar
Sparris (vi hoppade över det, för de som fanns kom från Chile och det tyckte vi var väl långt)
Dressing av salt, peppar, olivolja och balsamvinäger.
Rabarberpaj med jordgubb och ingefära
lagom med rabarber för en paj (jag använde en aliminium engångsform) skiva i ca 1-2 cm bitar, en halv liter jordgubbar skurna i bitar och en cm riven ingefära blanda och häll:
1 matsked potatismjöl
½ dl socker
över. Blanda sedan smuldegen av:
1 dl socker, 1 dl vetemjöl, 2 dl fiberhavregryn och 6 smulade digestivekex samt 100 gram smör eller margarin. Smula ut det över rabarbern. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar