måndag, mars 05, 2007

Sportlovsmat och annat



Måste säga att det åts en hel del god mat under de tre dagarna i Hälsingland... Trots att man får pussla lite med en vegetarian och en på Atkinsdiet + en lite petig fyraåring. På fredagen blev det rostbiff med potatisgratäng, mamma gjorde köttet som blev "rare" eftersom köttermometern var putsväck, men lite efter grillning i ugnen gjorde susen. Potatisgratängen stod undertecknad för, enkelt: skala och skiva potatis, koka upp matlagningsgrädde, lite mjölk (för det var mycket potatis) salt

och peppar samt ett par klyftor vitlök. Häll i potatisen, det som får plats i kastrullen och sedan över i en ugnsform. I med resten av potatisen. Till detta serverades bea, tomat och rödlökssallad samt en fantastisk sås som varit fryst... den hade serverats till en porterstek tidigare i år, enligt mamma. Den såsen skall tillägnas ett eget inlägg senare, för den är så god att den kan ätas med sked. Syster veg. åt nog vegetariska biffar från Hälsans kök till detta... Och sonen som inte gillar "kött" åt falukorv, Tillmans tror jag.


Till efterätt serverades en enkel fruktsallad med vispgrädde. Mumma!


Dagen efter åt vi kycklingfilé med en varm bulgursallad men tyvärr hade batterierna i min mobil tagit slut så på det finns inga bildbevis. Efterrätten var dock gudomlig, chokladmousse! På blockchoklad, ägg, smör och vispgrädde... måste be mamman om receptet, tror att det fanns på blockchokladpaketet dock. Serverades med en klick grekisk yogurt och filéade apelsiner.
Jag älskar den här järnspisen! Tar det alltid på mitt ansvar att det brinner i den från morgon till kväll, undviker helst att använda den elektriska... om jag inte ska använda ugnen då förstås.

Inga kommentarer: