måndag, april 02, 2007

Matlagning och bakning från den gångna veckan

Bakade bröd igår, ljust lantbröd med sirap från lantbrödsmjölspaketet. Väldigt lätt var det, smakade gott, särskilt färskt. Ville baka surdeg, men hittade inget recept som passade... men det ska bli av!
Hemmagjord pizza är den godaste, med tomatsås, färska champinjoner, rökt skinka, rödlök, färska tomater och ost! Mums!

En annan favoriträtt hos oss är denna! Klyftpotatis av bakpotatis, gryta med kyckling, salladslök, paprika, champinjoner - fräses, salt och peppar. Sedan tar man en halv burk Creme Bonjour grekiskvitlök, tror jag att den heter och halva en keldas matlagningsgrädde. Låt koka ihop så det tjocknar. Servera med tomater, gärna grillade i ugnen. De kom inte med på på bilden dock.



Kvällens middag. Kycklingfilé, fräst med vitlök. Morot, paprika och rödlök wokas med kycklingen, sweetchili hälls över enligt tycke, lite soya och en ansenlig dos sesamolja. Koka upp vatten, lägg i glasnudlar. Låt dem bli mjuka, spola med kallvatten och krama ur lite lätt. Klipp och häll i woken. Klart att ätas. Smakar mumma! Det finns en portion till på spisen. Den lockar och drar men stackars Mannen måste ju få äta när han behagar komma hem. Hoppas att han har med sig bakplåtspapper som jag bad om, för jag ska baka schackrutskakor. Men det blir till ett inlägg imorgon tror jag. (Har bakat morotskaka enligt Rosendals recept, det kommer en utvärdering av det imorgon också.)


1 kommentar:

Anonym sa...

Testing för att visa mor hur man kommenterar!